Belföld

Parlamenti döntés az állami vezetők juttatásairól

24.hu
24.hu

2010. 07. 18. 12:43

Hétfőn dönt a parlament a legmagasabb közjogi méltóságok fizetésének módosításáról.
Korábban a témában:

Jövő héten hétfőn és szerdán, valamint csütörtökön ülésezik a parlament, ez két ülést és három ülésnapot jelent. Hétfőn a határozathozatalok között házszabálytól eltérésről és részletes vitára bocsátásról döntenek, ekkor lesznek az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések is.

Általános, sőt részletes vita is lesz a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosításáról.

A javaslat – az indoklás szerint – egyrészt a volt köztársasági elnöknek járó juttatások időbeli korlátjának eltörlésével megteremti annak a lehetőségét, hogy a volt államfő tapasztalataival, ismereteivel és nemzetközi kapcsolatrendszerével élete végéig aktívan tudja az ország érdekeit szolgálni. Az előterjesztés másrészt a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetésén belül biztosítja a volt köztársasági elnök feladatának ellátásához szükséges pénzügyi feltételeket, hogy a volt államfő a mindenkori kormánytól függetlenül tudja ellátni feladatait.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.