Belföld

NetFone: új virtuális mobilszolgáltató a piacon

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően ez év nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábeltelevízió és internet szolgáltatók.

A cég kiemelt partnerei a kábeltelevízió és internet szolgáltatók. Közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását, és szeptemberig várhatóan még további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi a szolgáltatás megkezdését. Ez a piaci változás mintegy félmillió háztartás elérését biztosítja.

A virtuális mobilszolgáltató jelenleg mobilinternet értékesítését teszi lehetővé, főleg kábeltelevízió szolgáltató partnerei számára. A kábeltelevízió szolgáltatók saját márkanév alatt értékesíthetik a NetFone által biztosított mobilinternet-elérést.

Az első partner, a Drávanet Vivafone név alatt június 30-án kezdte meg a szolgáltatását, amit mintegy 22.000 ügyfele számára tett elérhetővé.

NetFone Kft. 2007-ben az innovatív telekommunikációs szolgáltatások fejlesztésére alakult. A NetFone fejlesztései komplett, kulcsrakész nagykereskedelmi szolgáltatásokként elérhetők olyan távközlési szolgáltatók számára, akik külön fejlesztés és beruházás nélkül vezethetik be az új megoldásokat saját ügyfélkörük számára. A társaság 32 kábeltévé és internet szolgáltató partnerén keresztül mára mintegy 40.500 ügyfelet ér el vezetékes telefonszolgáltatással, továbbá közvetlenül is kiszolgál közel 2.700 üzleti vállalkozást.

A cég tervei szerint az idén közel megduplázódik a múlt évi árbevétel, amely várhatóan eléri majd a 630 millió forintot. Az adózás utáni eredmény pedig 50 millió forint körül prognosztizálható – közölte Varga Lajos, a NetFone mobil üzletág igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik