Belföld

MSZP: az eredmények a Bajnai-kormányéi

Burány Sándor úgy véli: nem felel meg a valóságnak, hogy a piac és a közvélemény a 29 pontot jól fogadta.

Az MSZP szerint az államháztartást nem fenyegette csőd, a gazdaságban elért eredményekhez a kormánypártnak semmi köze, az a válságkezelő Bajnai-kormány intézkedéseinek köszönhető. Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője és gazdaságpolitikusa Martonyi János szavaira reagálva azt mondta: szívből örül annak, hogy a Fidesznek sikerült elhárítania azt a veszélyt, amelyet ő maga idézett elő.

Leszögezte: az államháztartást semmiféle csőd nem fenyegette addig, amíg a Fidesz “ostoba nyilatkozataival kétségbeesésbe nem kergette a piacokat”. Ezek az ostoba nyilatkozatok az országnak százmilliárdos kárt okoztak – mondta.

Burány Sándor őszintén sajnálja, hogy egy ilyen “tekintélyes szakember, mint Martonyi János központi parancsra kénytelen elismételni a Fidesz hazugságait”.

Úgy vélekedett: nem felel meg a valóságnak, hogy a piac és a közvélemény a 29 pontot jól fogadta. Hozzátette: az Európai Központi Bank és az IMF éppen a minap adott hangot fenntartásainak, élénken tiltakoztak a szakszervezetek, és elutasították a csomagot az ellenzéki pártok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik