Belföld

Jávor nem kér az MSZP tanácsaiból

Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint nagy meglepetések lehetnek az önkormányzati választáson.

Jobb lenne, ha az MSZP saját magával foglalkozna, ahelyett, hogy ennyire szívükön viselik az LMP sorsát – mondta Jávor Benedek a HVG-nek adott interjújában. Szerinte a szocialistáknak inkább arra kellene koncentrálniuk, hogy ne tegyék magukat nevetségessé, mint az ingyenes budapesti tömegközlekedés ötletével. Korábban Molnár Zsolt, az MSZP budapesti kampányfőnöke arra kérte Jávort, lépjen vissza a főpolgármester-jelöltségtől, mert indulásával a Fidesz jelöltjét, Tarlós Istvánt segíti.

Az LMP jelöltje arról is beszélt, hogy szerinte az elmúlt húsz év városvezetése mellett sokan a Fidesz “tekintélyelvű, demokráciakorlátozó” politikájára sem vevők. Jávor szerint nem kell hozzá csoda, hogy a városházán ne alakuljon ki fideszes többség: ha az MSZP nem omlik össze, az LMP feltornázza magát 20-25 százalékra, a Jobbik pedig hoz 10 százalékot, akkor nem lesz kormánypárti többségű a közgyűlés – mondta. Hozzátette, ennél sokkal nagyobb meglepetéseket is elképzelhetőnek tart.

Jávor szerint programjuk lényegesen különbözik a többi pártétól, bár vannak közös elemek is. Kiemeltként kezelnék a közlekedési gondok orvoslását, a városszerkezet átalakítását, a zöld területek megvédését és az épített örökség védelmét is. Megváltoztatnák a városirányítási rendszert, és kiterjedt szociális bérlakáshálózat kiépítésében gondolkodnak – sorolta a terveket az LMP jelöltje.

AJÁNLOTT LINK:

Jávor Benedek: az LMP okozhat meglepetéseket ősszel (Hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik