Belföld

Kövér László házelnökként is megőrizheti karakterét

Administrator
Administrator

2010. 07. 12. 20:07

Jövő csütörtökön választ új házelnököt az Országgyűlés.

Parlamenti rutinja előnyére válhat, egyes korábbi nyilatkozatai azonban megkérdőjelezhetik Kövér László alkalmasságát a házelnöki tisztségre a Progresszív Intézet munkatársa szerint. A Nézőpont Intézet vezető elemzője azt mondta: javulhat Kövér László megítélése, miközben az elnöki pulpitusról is visszaköszönhet a politikus egyéni karaktere. Jövő csütörtökön választ új házelnököt az Országgyűlés. Orbán Viktor jelöltje a posztra Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, aki vállalja a jelöltséget, megválasztása így biztosra vehető.

Kövér László várható házelnökségével kapcsolatban figyelmen kívül hagyhatók a pártpolitikusi mivoltát kifogásoló érvek Filippov Gábor, a Progresszív Intézet munkatársa szerint.

A politológus emlékeztetett: a házelnöki posztot eddig is pártpolitikai alapon osztották ki, az pedig, hogy Kövér 1990 óta tagja az Országgyűlésnek, és kormányzati tapasztalattal is rendelkezik, előnyére válhat, mert mind a törvényhozás jogi útvesztőiben, mind a házszabályban jobban eligazodik, mint elődje, Schmitt Pál.

Filippov Gábor szerint a kérdés így az lesz, hogy házelnökként Kövérben a jogász vagy a pártpolitikus kerekedik-e felül. Az elemző hozzátette, hogy a Fidesz választmányi elnökét olykor “elragadják az indulatai”, ugyanakkor karakánsága miatt “eredményesebbnek bizonyulhat például a Jobbik egyes képviselőinek megzabolázásában, mint kevésbé határozott elődei”. Ha azonban ennek nemcsak a Jobbik, hanem az ellenzék egésze áldozatul esik, az kérdésessé teheti Kövér alkalmasságát a tisztségre – mondta Filippov Gábor.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.