Belföld

Az LMP fellép a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházások ellen

Jávor Benedek egy törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Törölné a jogrendből a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt az LMP-s Schiffer András és Jávor Benedek, aki erre vonatkozó törvényjavaslatát hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek. Jávor Benedek parlamenti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a sukorói King’s City, illetve a sávolyi versenypálya ügyében tapasztalt visszaélések “nem véletlenszerűek”. Szavai szerint ezek nem csak abból fakadnak, hogy a korábbi kormány körül a “politikai korrektséget, a tisztességet, a jogszerűséget meglehetősen kreatívan kezelő holdudvar alakult ki”.

Szerinte a problémákat maga a törvény okozza, hiszen a kormány indoklás nélkül, saját hatáskörben állapíthat meg engedélyezési eljárásokat. Jávor Benedek szerint ezzel leszűkítik az átláthatóságot.

Örömének adott hangot, hogy a Fidesz-kormányzat elkezdte feltárni “ezeket a botrányos ügyeket”, de mint mondta, nem látják annak biztosítékát, hogy az “elmúlt évek szocialista visszaéléseit nem ugyanilyen botrányos, Fidesz-közeli beruházások” követik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik