Belföld

Szétverték a Fidesz XV. kerületi irodáját

A kerületi irodát gyakorlatilag működésképtelenné tették, mivel ajtókat tettek tönkre, fűtés csöveket és radiátorokat vittek el.

Betörtek a Fidesz XV. kerületi választási irodájába, illetve a vele egy épületben lévő önkormányzati szociális intézménybe is – mondta Hajdú László polgármester. Azt, hogy a tolvajok mekkora kárt okoztak, egyelőre nem tudni, az érintett helyiségeket azonban gyakorlatilag működésképtelenné tették, mivel ajtókat tettek tönkre, fűtés csöveket, radiátorokat vittek el.

A XV. kerületi Neptun utca és a Thököly út sarkán lévő épületbe valószínűleg szombatra virradóan törtek be. Az egykori óvoda helyén lévő épület egyik felét a Fidesz pártirodaként használja, míg a másik részén az önkormányzat segélyosztó helye üzemel. A betörők mindkét részt feltörték, a párttól kampánycélra használt eszközöket vittek el, az önkormányzattól pedig elsősorban fémhulladékokat és segélyezési anyagokat, vagyis ruhákat, tartós élelmiszereket.

Hajdú László, a kerület polgármestere elmondta: azt, hogy a tolvajok mekkora kárt okoztak, egyelőre nem tudni, azonban az érintett helyiségeket gyakorlatilag működésképtelenné tették, mivel ajtókat tettek tönkre, fűtés csöveket, radiátorokat vittek el. Hozzátette: a betörők be akartak jutni a párt egy külön helyisége is, ahol számítógépek voltak, az ajtókon ugyanis látszik, hogy többször erővel próbálták betörni.

A polgármester reméli, hogy a rendőrök találnak a helyszínen értékelhető ujjlenyomatot, és hamar megtalálják a tetteseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik