Belföld

LMP-Orbán találkozó: visszavesznek az erőltetett menetből

Az önkormányzati választások után nyugodtabbá válik a parlamenti munka.

Az LMP ígéretet kapott arra a miniszterelnöktől, hogy az utóbbi hetek parlamenti munkájának erőltetett tempója ősszel, az önkormányzati választásokat követően nyugodtabbá válik – mondta szerdai, Schiffer András frakcióvezetővel közös parlamenti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek. A sajtótájékoztatót megelőzően Orbán Viktor az LMP frakcióülésén vendégként vett részt.

Jávor Benedek a megbeszélésen elhangzott konkrét témák kapcsán beszámolt arról, hogy szóba került a jövő évi magyar EU-elnökség és a nők közéleti szerepvállalását segítő intézkedések rendszere. Emellett kitért arra, hogy a demokratikus fékek és ellensúlyok kapcsán az LMP a társadalmi önvédelem megerősítését is szükségesnek látja.

A gazdaságpolitikai elképzelések kapcsán éles véleménykülönbség alakult ki – mondta -, mert a kormány a középréteget akarja megerősíteni, míg az LMP szerint nem szabad lemondani a leszakadó társadalmi csoportok felemeléséről.

Hozzátette, abban viszont egyetértettek, hogy az elmúlt nyolc évben sem történtek kézzelfogható intézkedések a leszakadók felemelésére. Sajnálatosnak nevezte, hogy a most kibontakozni látszó lépések sem ebbe az irányba mutatnak.

Szintén véleménykülönbségnek nevezte, hogy az LMP szerint ha meg akarják újítani a demokráciát, akkor fontos, hogy a független intézmények valóban függetlenek maradjanak. Hozzátette, hogy ha a kormány nemzeti együttműködést hirdet, akkor ennek a pártok között is működnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik