Belföld

Orbán letolta a lógós képviselőket

Nem sokon múlt, hogy ne válassza meg a kormányfrakció az ÁSZ-alelnököt.

Kemény letolást kaptak Orbán Viktortól azok a fideszes képviselők, akik nem vettek részt az Állami Számvevőszék vezetőinek megválasztásán – írja az [origo]. Domokos László, egykori fideszes és Warvasovszky Tihamér egykori MSZP-s képviselőről múlt héten szavazott a parlament. Előbbit az ÁSZ elnökének utóbbit alelnökének választotta meg az Országgyűlés.

Ugyan Domokos simán hozta a megválasztásához szükséges kétharmados többséget, Warvasovszynál már rezgett a léc: a még éppen elegendő 258 voksot kapta. Mint ahogy azt az internetes lap kiderítette a jelenléti ívekből: több fideszes képviselő nem volt jelen a szavazásnál.

Kubatov Gábor, pártigazgató, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár, Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója, valamint Szalay Ferenc és Tóth Gábor fideszes képviselők hiányoztak a helyükről. A távolmaradásukra adott magyarázataik eltérőek voltak: Tóth Gábor például fejfájásra panaszkodott; állítólag éppen gyógyszerért ment.

Az [origo] által megkérdezett képviselők közül többen elismerték, Orbán Viktor – ugyan nem emelte meg a hangját –, de keményen megfeddte őket a hibáért. Később 150 ezer forintos büntetést kaptak a frakciótól, amiért figyelmetlenek voltak.

AJÁNLOTT LINK:

Keményen megfeddte Orbán a “bénázó” fideszeseket ([origo])

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik