Belföld

Tornádószerű vihar pusztított Jászladányban

Nem kímélte a hétvégi vihar a Szolnok megyei Jászladányot sem, a tornádószerű szél 500 lakóingatlanban, több önkormányzati épületben okozott kárt.

Dankó István tájékoztatása szerint a vihar szombat délután a falunapi ünnepség alatt tört rá a nagyközségre, mintegy húsz percig szakadt a jeges eső. A csapadékot kísérő szél fákat döntött ki, amelyek épületekre zuhantak, és egy villanyvezeték is leszakadt.

A polgármester elmondta: a vasárnap esti állapot alapján Jászladány 2000 magántulajdonú lakóingatlanának negyede szenvedett kisebb-nagy viharkárt, a helyreállítás előzetesen kalkulált költsége meghaladja az 50 millió forintot. Az önkormányzati épületeket, köztük a községházát, egy óvodát, szolgálati lakásokat 15-18 millió forintnyi kár érte.

Dankó István hozzátette: a két bajba jutott család közül az egyik a rokonoknál, a másik egy önkormányzati lakásban kapott elhelyezést.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság központi ügyeletese arról számolt be az MTI-nek, hogy a jászladányi viharban többen könnyebb sérülést szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik