Belföld

Több száz házat tett tönkre a vihar Bánrévén és környékén

Tyúktojás és teniszlabda nagyságú jég is esett szombat délután a Borsod megyei Bánrévén, és a lakóházak csaknem kilencven százalékát megrongálta a vihar.

Hókásás jéggel keveredett zöld levél hevert még kora este is mindenütt Bánrévén – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A kora délutáni jégverés szinte mindent letarolt, a fákon nincs levél, mintha sáskajárás lett volna.

Hajdú Gábor, Bánréve polgármestere az MTI-nek azt mondta, a falu 540 lakóházából legalább 450-en tönkrement a tető. A palát teljesen szétverte a hatalmas méretű jég, de a cseréptetőkben is sok kárt okozott.

Több tűzoltóegység érkezett a községbe Kazincbarcikáról, Ózdról és Egerből is; egyebek mellett létrás kocsik, mivel a templom tetejét is megrongálta a vihar.

Fák dőltek ki, ágak törtek le, azokat is el kell távolítani az úttestről, mivel több helyen akadályozzák a közlekedést. Az autókban és egyéb járművekben is tetemes kár keletkezett.

Az MTI információi szerint Hét községben csaknem ötven, Sajópüspökiben 200 ház sérült meg, és Sajónémetiben is több épület megrongálódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik