Belföld

Kékszalag: már a célban az élmezőny

Roland Gaebler és Nyári Zsolt, vagyis a NaturAqua csapata nyerte a 42. Kékszalag Nagydíjat.

A vitorlázó egységnek csaknem 17 órára volt szüksége a pálya teljesítéséhez. A gyenge szélben több ezren voltak kíváncsiak az éjszakai befutóra, ami hatalmas küzdelmet hozott az első helyért vívott küzdelemben – közölte a Magyar Vitorlás Szövetség szombaton.

A közlemény szerint minden várakozásnál gyengébb szélben küzdöttek a csapatok, így a leggyorsabbaknak is csaknem 17 órára volt szükségük Európa legidősebb és leghosszabb tókerülő versenyének teljesítéséhez. Az első négy helyezett között az utolsó pillanatokig nyitott volt a küzdelem, végül a NaturAqua csapata végzett az élen, őket az Audi Ramada Sailing Team követte, a harmadik pedig a Kica lett. A negyedik helyen a Litkey Farkas végzett a Budapest Bank-Sagem színeiben.

A többség egyébként nem halad ennyire gyorsan, hajnali fél 4-kor a versenyzők 90 százaléka még keleti irányba haladt a Balatonon, így sokan csak vasárnap érnek célba.

A Kékszalag több mint hétszázötven hajóval és legalább háromezer ötszáz versenyzővel rajtolt pénteken reggel. A résztvevőknek Balatonfüredről Balatonkenesére, Siófokra, Tihanyba majd vissza ismét Balatonkenesére végül Balatonfüredre kellett eljutniuk. Hivatalos eredményhirdetés vasárnap délben lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik