Belföld

Gyanúban a vagyonkezelő volt vezérigazgatója

Egy 365 millió forintos jogcím nélküli átutalás miatt indult eljárásban gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját - írta a pénteki Magyar Nemzet.

Tátrai Miklósnak hűtlen kezelés gyanúja miatt kell felelnie a bábolnai botrányként elhíresült ügyben; a ménesbirtok volt vezetője szintén gyanúsított.

Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivőjének elmondása szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetőjét, illetve Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját. Az ügyben más személyt gyanúsítottként nem hallgattak ki, a nyomozást pedig előreláthatólag a rendelkezésre álló határidőn belül, 2010. szeptember 4-ig befejezik.

A bábolnai nyomozás azért indult, mert a ménesbirtok vezetője jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő és felszámolásba taszított Bábolna Zrt.-nek – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik