Belföld

Határidőn túl, de nyilvánossá vált Martonyi vagyona

A magyar diplomácia irányítója sem szűkölködik.

Éjfél helyett ma reggelre Martonyi János vagyonnyilatkozata is elérhetővé vált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. A külügyminiszter két ingatlannak felerészben tulajdonosa, háromnak felerészben haszonélvezője.

Ezek között van egy 500 négyzetméteres szadai családi ház, egy 150 négyzetméteres lakás Budapest XII. kerületében, valamint két aszófői és egy zebegényi ingatlan. Nagy értékű ingósága egy Audi A6-os (2006) és egy Opel Astra (1996), mindkettőnek felerészben tulajdonosa. A mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó értékű ingóságok között említ szőnyegeket, bútorokat, festményeket, ezüstöt és porcelánt.

Martonyi János 80 millió forint értékű részvénnyel és 40 millió forintnyi befektetési jeggyel rendelkezik. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 50 millió forint. A mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelése összesen 1,8 millió forint. Tartozása nincs.

Jövedelemnyilatkozatában – az állami vezetői illetményén kívüli adóköteles jövedelmek között – a szegedi egyetemen egyetemi tanárként kapott bruttó fizetését tünteti fel, amely havi 230 ezer forint. (Foglalkozását nem szünetelteti.)

Martonyi Jánosnak egy gazdasági társaságban van érdekeltsége, részvényesként két százalék a tulajdoni érdekeltségének jelenlegi aránya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik