Belföld

Az LMP megvonná a mulasztó miniszterek fizetését

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy egy miniszter, vagy államtitkár késve adja be vagyonbevallását.

Törvénymódosítást kezdeményez a Lehet Más a Politika (LMP), hogy a miniszterek és államtitkárok addig ne gyakorolhassák vezetői jogaikat és ne vehessék fel illetményüket, amíg vagyonnyilatkozatukat nem nyújtották be – közölte Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese.

Karácsony Gergely szerint ha az nem elfogadható, hogy egy állampolgár késve adja be az adóbevallását, akkor az még inkább elfogadhatatlan, hogy egy miniszter, vagy államtitkár késve adja be vagyonbevallását. Ez még tovább rombolja a politikusokkal és politikai intézményekkel szembeni bizalmat – közölte. Problémának tartotta azt is, hogy az állami vezetők esetében a vagyonbevallás késedelmes leadásának semmiféle szankciója nincsen.

A nem parlamenti képviselő minisztereknek kedd éjfélig kellett nyilatkozniuk vagyoni helyzetükről; kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata lett nyilvános; éjfélig pedig további két tárcavezető – Pintér Sándor belügyminiszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – vagyoni helyzete volt olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. Martonyi János vagyonnyilatkozata szerda reggel vált nyilvánossá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik