Belföld

Toroczkai szerint a titkosszolgálat az ATV-nek szivárogtat

A szélsőjobboldali nézeteiről ismert férfi arra készült, hogy az enyingi romák tárgyalásra száz társával érkezik.

Az ATV és a Hetek című lap robbantott ki egy ügyet, teljesen egyértelmű, hogy a titkosszolgálatokba beépült embereik szivárogtatták ki az információkat – mondta az atv.hu egy múlt heti cikkére reagálva a parlamentben Toroczkai László. Az írás arról szólt, hogy Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom jelenlegi elnöke és Zagyva Gyula, jelenlegi Jobbik-képviselő vezette azt a konvojt, amelyet egy héttel a tavaly meggyilkolt Marian Cozma halálát követően egy roma csoport támadott meg az enyingi benzinkútnál. A romák – a Raffael-klán vezetésével – születésnapot ünnepeltek, amikor megérkezett a 40-50 fős társaság, amely – elmondásuk szerint – fenyegetően lépett fel ellenük. Rafaelék üvegekkel és székekkel kezdték dobálni őket, közben értesítették a rendőrséget. Mire a hatóság a helyszínre ért, Toroczkaiék távoztak.

A romák közül tízen csoportosan garázdaság miatt állnak bíróság előtt, Toroczkaiék nyolc embere sértettként szerepel a múlt héten kezdődött bírósági ügyben. A szélsőjobboldali nézeteiről ismert férfi arra készült, hogy a csütörtöki tárgyalásra száz társával érkezik – ellensúlyozandó a várhatóan nagy létszámban megjelenő romákat.

Toroczkai szerint ezt az információt az ATV kizárólag titkosszolgálati forrásból szerezhette meg, ezért hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján felszólította az új kormányt arra, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen titkosszolgálati beépüléseket a jövőben meg tudjanak akadályozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik