Belföld

Ideiglenes hidat kapott Szendrő

A települést kettévágta az árvíz.

A híd helyén csak egy nagy lyuk tátongott, amelyben hömpölygött az óriási vízmennyiség. A települést ezáltal a Bodva folyó kettévágta, az egyik városrész megközelíthetetlenné vált. A szendrőiek azonban azonnal nekikezdtek egy gyalogoshíd összeállításához, hogy legalább ezáltal biztosítsák a közlekedést.

Az A-HÍD Építő Zrt. felfigyelt a szendrői eseményekre és felajánlotta segítségét a kisvárosnak. A Kovács utca és a Bódva holtágának keresztezésében lévő közúti híd helyére egy ideiglenes szerkezetet épített, amelyet előre gyártott elemekből állítottak össze. “A társaság munkatársai elsőként helyszíni bejáráson felmérték a károkat, és felajánlották az ideiglenes híd megépítését” – mondta Szaniszló János szendrői független polgármester. Hozzátette: Szendrő már korábban kért hatósági segítséget, először “csak” egy 3,5 tonnás teherbírású szerkezetre gondoltak, de mivel a hídépítéssel foglalkozó cég szakmai véleménye szerint ezt a kitételt nehéz betartani, így egy komolyabb teherbírású hidat készítettek.

Beszámolt arról, hogy június 14-én indultak az engedélyeztetések, és két alatt készen lettek a munkával. Szaniszló János kitért arra, addig marad az ideiglenes híd, míg szükséges. “Talán jövő tavasszal tudunk újat építeni, hiszen az engedélyeztetések, a közbeszerzés, mind-mind egy hosszabb folyamat”. Kétféle híd készülhet el, amennyiben azonban figyelembe vesszük ezt az óriási árvizet, amely minden eddigi mértéket megdöntött, olyan hidat kell építeni, ami kiállja ezt a próbát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik