Belföld

Este engedték el Mesterházyt

Este fél nyolc előtt néhány perccel engedték el a büntetés-végrehajtás Markó utcai épületéből Mesterházy Ernőt, a BKV-ügyek eddig előzetesben tartott gyanúsítottját.

Mesterházy szabadulásáról az ügyvédje fellebbezése alapján már órákkal korábban döntött a bíróság. Demszky Gábor főpolgármester volt tanácsadója nem válaszolt újságírói kérdésekre, a fejére húzott ruhadarabbal álcázta magát és néhány másodperc alatt elhagyta a helyet a rá várakozó kocsival.

A bíróság pénteken megszüntette a BKV-ügyek egyik gyanúsítottjának, Demszky Gábor egykori tanácsadójának előzetes letartóztatását. A bíróság Mesterházy Ernő ügyvédje fellebbezésének adott helyt. A végzés szerint nem áll fenn annak reális lehetősége, hogy a férfi megpróbálna bizonyítékokat megsemmisíteni, tanúkat befolyásolni, vagy meghiúsítani az eljárást.

Az ügyészség azonban éppen a héten közölte, hogy az ügyben adatok merültek fel arra, hogy a gyanúsítottak érdekében eljáró emberek bizonyítékokat semmisítenek meg, ezért Mesterházy szigligeti házaiban házkutatást is tartottak, bizonyítékokat foglaltak le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik