Belföld

Miért nem tud senki a hétvégi vágányzárról?

Administrator
Administrator

2010. 06. 24. 20:25

A VEKE felszólította a MÁV vezetését, hogy tájékoztassák az utasokat.

Botrányosnak nevezte csütörtöki közleményében a MÁV hétvégi vágányzárát a Városi és Elővárosi Közlekedési egyesület (VEKE). Az egyesület hiányolja a tájékoztatást és a szervezést. A közleményben foglaltak szerint a hétvégén vágányzárral járó munkák lesznek Budapesten a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között, ami miatt a kettőből egy vágányt lezárnak. A Gödöllő-Hatvan, illetve a Sülysáp-Nagykáta-Szolnok vonalon közlekedő elővárosi vonatok azonban a tervek szerint csak Kőbánya felső állomásig közlekednek, és innen fordulnak vissza.

Kőbánya felső állomásnál semmilyen “értelmes” tömegközlekedési kapcsolat nincs, a BKV 15-20 percenként járó, “csigalassúságú” és nem is a Keleti pályaudvarhoz közlekedő 37A villamosát leszámítva.

Tájékoztatás nincs, nagy pályaudvari, figyelemfelkeltő hirdetményeket, hangos bemondásokat, sajtóhíreket két nappal a vágányzár előtt nem találtak az egyesület tagjai. Sőt, a MÁV-Start honlapján a szombati vágányzárról csütörtök délben egy árva szó sem volt – tették hozzá.

Mint írták: “a vágányzári terv tipikus példája a MÁV utas ellenes, posztkommunista nagyvállalati működésének, ahol a belső üzemi önérdekek, a vasúttársaság belháborúi fontosabbak annál, hogy az utasokat elszállítsák, tájékoztassák”.

A VEKE ezért arra szólította fel a MÁV vezetését, hogy haladéktalanul dolgozzák át a hétvégi vágányzár tervezetét, tájékoztassák az utasokat és vizsgálják meg a vágányzár előkészítése kapcsán a személyi felelősség kérdését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.