Belföld

Megvertek egy siklósi önkormányzati képviselőt

Szalai Ottó azt mondta, szerinte politikai indíttatású támadás történt.

Bántalmazták Siklós egyik független önkormányzati képviselőjét csütörtök délelőtt a településen. A képviselő elmondta: a biciklijét tolta, a lakásától nem messze támadt rá két 25 év körüli, “kigyúrt” férfi. Egyikük leszólította azzal, hogy beszélni akar vele, majd a falhoz vágták, ütni és rugdosni kezdték.

Mint hozzátette, a szeme fölött jól látható duzzanatok keletkeztek, ütések nyomai látszanak a kezén és a vállán is. A Fideszből kizárt, ma már független önkormányzati és megyei közgyűlési képviselő tájékoztatása szerint egy idős asszony a szemtanúja volt az esetnek. A politikus Pécsett látleletet vetetett fel, s a rendőrséghez fordult.

Szalai Ottó azt mondta, szerinte politikai indíttatású támadás történt. “Nincsenek ellenségeim, de az aktív ellenzéket képviselem a helyi politikában” – közölte a képviselő, aki az ügyek közül példaként említette a siklósi fürdőberuházást, amely véleménye szerint akár csődbe is viheti a baranyai várost. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A politikust ez év januárjában zárták ki a Fideszből, amikor a párt feloszlatta siklósi csoportját. A döntést az országos választmány hozta meg, mert úgy találta, hogy a csoport elmúlt években folytatott tevékenysége több ponton ellentétes volt a párt alapszabályával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik