Belföld

Már az MSZP is a tűzijáték ellen fordult

A Facebookon már csaknem 120 ezren mondanának le az augusztus 20-ai látványosságról az árvízkárosultakért.

Az MSZP Országos Elnöksége az állampolgári felelősség és szolidaritás példamutató gesztusának tartja azt a civil kezdeményezést, amely felhívja a kormányt, hogy az idei augusztus 20-ai tűzijátékra szánt összeget fordítsa inkább az árvízkárosultak megsegítésére – áll Lendvai Ildikó pártelnök közleményében.

A levél szerint az MSZP egyetért a kezdeményezéssel és maga is csatlakozik hozzá, egyben kéri a kormányt, hogy haladéktalanul döntsön arról: az augusztus 20-ai állami tűzijátékra szánt összegeket idén fordítsa az állam az árvízkárosultak megsegítésére. Mesterházy Attila frakcióvezető a Facebookon már szerdán jelezte, hogy támogatja az ügyet.

A közösségi oldalon indult kezdeményezéshez csütörtök délelőttig csaknem 120 ezer ember csatlakozott. Az ügy komolyságát mutatja, hogy a kormányszóvivő szerdán úgy nyilatkozott: megfontolják, hogy a civilek felvetése nyomán a tűzijáték árát jótékony célra ajánlják fel. Az LMP már tegnap bejelentette, hogy maximálisan kiállnak a kezdeményezés mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik