Belföld

Kicsit átpofozták az erzsébetvárosi csendrendelet-tervezetet

A rendelet elfogadásához már nincs meg a többsége az MSZP-SZDSZ koalíciónak.

Módosították az erzsébetvárosi csendrendelet-tervezetet még annak benyújtása előtt, így nem kell éjfélkor bezárni a szállodákban üzemelő vendéglátóipari egységeket, és azon vendéglőket, éjjel-nappali boltokat, amelyek nem forgalmaznak alkoholt.

A VII. kerület szocialista alpolgármestere azt mondta: holnap terjesztik a helyi képviselő-testület elé a rendelet-tervezetet, de előtte a módosításokról még egyeztetnek a képviselők. Gergely József szerint a rendelet az önkormányzat egyetlen eszköze, amellyel fel tud lépni a lakosság érdekében, hiszen az éjszakai randalírozás hatósági keretek között nagyon nehezen kezelhető.

A csendrendelet megalkotásához nincs meg a koalíciós többsége a városrészt irányító MSZP-SZDSZ képviselőknek a testületben. Ez azt jelenti, hogy a várhatóan pénteken a testület elé kerülő immár módosított tervezet sem lép majd hatályba.

A Szövetség Erzsébetvárosért (SZEM) képviselője Kecskés Gusztáv elmondta, hogy a szervezet alapvetően elsietettnek érzi a rendeletet. Mint hozzátette: a zajt valóban korlátozni kell, de itt nem az üzletek nyitva tartása a valódi probléma, hanem a vendégek magatartása.

Budapest városarculati tanácsnoka. Bojár Iván András szintén tiltakozott “Erzsébetváros problémakerülő, a választásokra kacsingató demagógiája ellen”, mert az – véleménye szerint – kárt okoz Budapest megítélésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik