Belföld

Szőcs Géza pornó- és giccsadót javasol

Administrator
Administrator

2010. 06. 22. 06:14

Az államtitkár szerint morális megtisztulás nem várható varázsütésre.

Ahol állami léptékben felrúgják a morális szabályokat, ott ez történik a kultúra világában is – mondta Szőcs Géza. Szerinte pozitív változás nem rendőri intézkedésektől várható, a kultúra világának belülről kell megtisztulnia. Ez nem varázsütésre fog történni, csak fokozatosan – mondta a Magyar Nemzetnek a kulturális államtitkár.

Egy, a pályázatok elbírálásának eddigi gyakorlatát kritizáló kérdésre az államtitkár azt mondta: azon lesznek, hogy zsarolható, érdekcsoportoktól függő emberek ne dönthessenek. “Hogy olyanokat válogassunk be a bizottságokba, akiktől várható, hogy pártatlan, minőségelvű döntéseket hoznak”.

Szőcs megerősítette, ha július 31-ig megkapják a javaslatokat a szakmától, akkor ősztől a Márai-program megvalósulhat. A megszűnő kulturális járulékról azt mondta: kezdeményezni fogja, hogy bizonyos kategóriákban – pornó, giccs – szigorú adót vezessenek be, abból a kultúra részesülhet.

“Így nemcsak azt fejezzük ki karakteresen, mi az, ami hordoz kulturális értéket, és mi az, ami nem, hanem a befolyó bevételeket az értékes kultúra támogatására tudjuk fordítani”. Az államtitkár szólt arról is: a kulturális kormányzatnak biztosítania kell a feltételeket ahhoz, hogy meghatározó szellemi, kulturális teljesítmények létrejöjjenek és eljussanak a befogadóhoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.