Belföld

Balogh András hidakat építene, nem barikádokat

Az MSZP államfőjelöltje a politikai harcról a társadalmi problémákra terelné a figyelmet.

Nem látja értelmetlennek elmenni a Fidesz-frakcióhoz az MSZP államfőjelöltje. Balogh András köztársasági elnökként a bel- és a külpolitikában is tompítaná az ellentéteket. A jelölt a Duna Televízióban azt mondta, a társadalomnak nem vitákra, hanem összefogásra van szükség.

“Hidakat akarok építeni, nem barikádokat” – ismertette hitvallása egyik fontos pontját Balogh András. Szerinte olyan elnökre van szükség, aki a törvényeknek nem csak a betűjét, hanem a szellemét is be akarja tartatni.

Ami a külpolitikai aktivitást illeti, a jelölt szerint az államfőnek különösen fontos feladata az ország tekintélyének növelése. A határon túli magyarok esetében tompítani kell azokat az ellentéteket, amelyek a magyarok elleni diszkriminációban nyilvánulhatnak meg.

A szocialisták jelöltje nem tartja feleslegesnek azt, hogy ma meghallgatja terveit a Fidesz-KDNP frakciója. A kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a koalíció őt jelölje államfőnek, úgy felelt: erre kevés példa van, nemcsak a magyar történelemben, hanem a pluralista demokráciákban is, de “nincs kizárva, hiszen végül is nem a pártok, hanem a honatyák rendelkeznek a mandátummal” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik