Belföld

Ma eldőlhet, ki ül Dávid Ibolya székébe

A mai országos gyűlésen választhat új elnököt az MDF.

Az MTI értesülései szerint a pártvezetői tisztségre Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke kapta a legtöbb jelölést, őt Nagy Tamás Győr-Moson-Sopron megyei elnök követi.

Az országos gyűlés előtt, még vasárnap délelőtt összeül a párt országos választmánya is. Ez a testület dönt majd arról, hogy a megyék által támogatott jelöltek közül melyik az a legfeljebb három személy, akikről az országos gyűlés küldöttei szavazhatnak.

Makay Zsolt még május 29-én, az előző országos gyűlés után az MTI-nek azt mondta: az MDF tagsága június 20-án arra készül, hogy új vezetést válasszon, és ennek az új vezetésnek lesz majd a feladata felkészíteni a pártot az önkormányzati választásra.

A május 29-i országos gyűlésen az a javaslat kapott támogatást, mely szerint marad a régi elnökségi struktúra a párton belül. Tehát az a javaslat, mely szerint a párt elnökét két társelnök és öt elnökségi tag segítené, nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást.

Az MDF-nek azért kell új vezetést választania, mert Dávid Ibolya április 11-én, a választások első fordulójának éjszakáján lemondott elnöki tisztségéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik