Belföld

A “látvány csapatsportok” támogatásáról is dönt a parlament

A kis- és középvállalkozások támogatása mellett számos más törvénymódosításról is döntenek.

Hétfőn kezdi meg az Országgyűlés annak a Fidesz-KDNP törvényjavaslatnak az általános vitáját, amely meghatározná, miként tudják az adózók a társasági adóból és a személyi jövedelemadóból érvényesíthető kedvezményeken keresztül a “látvány csapatsportokat” támogatni; a javaslat a “látvány csapatsportok” közé sorolja labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot.

Több általános és részletes vitát is lefolytat a Ház hétfőn. Előbbiek közé tartozik az alkotmánybírák tagjait jelölő bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat és a kis- és középvállalkozások támogatásról szóló törvényjavaslat. Utóbbiak között van az egyszerűsített foglalkozásról, az érettségi vizsga és a felsőoktatási intézménybe való felvétel egyes szabályainak, a közoktatási törvény módosításáról szóló javaslatok.

Kedden több általános vitát kezdenek meg a képviselők, közte a 2010-es költségvetés módosítását, amely a pártok költségvetési támogatását 15 százalékkal csökkenti.
Aznap lesz az egyenlő bánásmódról, a közbeszerzésekhez kapcsolódó kifizetési szabályok módosításáról szóló javaslatok általános vitája is. Részletes vitát tartanak a helyi iparűzési adóról, a tisztességtelen piaci magatartásról, a kulturális örökség védelméről, az előadó-művész szervezet támogatásáról szóló törvényjavaslatokról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik