Belföld

A vihar szinte a riasztással egy időben érkezett

Az idő rövidsége nem tett lehetővé sok intézkedést a pénteki vihar előtt - mondta Mezőhegyes polgármestere.

A katasztrófavédelem és a város vezetése is időben reagált a pénteki viharra Mezőhegyesen, az idő rövidsége azonban nem tett lehetővé sok intézkedést – reagált a sajtóban megjelent véleményekre a település független polgármestere.

Csanádi István elmondta, hogy a viharra figyelmeztető riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken 11 óra 15 perckor adta ki az egész dél-alföldi térségre. Ezt öt percen belül továbbította a megyei katasztrófavédelem a mentők mellett a rendőrségre, a települések polgármesteri hivatalaiba. 11 óra 30 percre azonban elment az áram és a telefonszolgáltatás is Mezőhegyesen, s a vihar tíz perc múlva lecsapott – idézte fel a történteket a polgármester.

A város a saját délutáni rendezvényét addigra már lemondta, a lovas verseny szervezői pedig felfüggesztették a derbit, és hangosbemondón tájékoztatták a résztvevőket, hogy vonuljanak biztonságos helyre. Ezekre az intézkedésekre is rendkívül rövid idő állt rendelkezésre – tette hozzá Csanádi István.

Nem igazak tehát azok a feltételezések, hogy a katasztrófavédelem hibázott volna, és későn adott tájékoztatást a veszélyről – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy a szakemberek azóta is a településen vannak és segítenek a károk elhárításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik