Belföld

100 milliót kapott Réz András a Környezetvédelmi Minisztériumtól?

A Grant reklámügynökség, melynek Réz a kreatív igazgatója, nettó 129 millió forint értékben kapott megbízást a minisztériumtól.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése több milliárdos nagyságrendben kötött szerződést az utolsó hetekben. Ezek közül vizsgálják azt az informatikai szerződést, amelyet a Microsofttal kötöttek szoftver licencek vásárlására összesen 1,2 milliárd forint értékben.

Az államtitkár hozzátette, ezen kívül vizsgálják azt a 98 millió forintos szerződést is, amelyet vízállásfigyelésre kötöttek. Az államtitkár a gyanús megállapodások közt említette azt a PR-szerződést is, amelyet Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben. Az esztéta cáfolja az államtitkár állítását, miszerint tulajdonosa lenne annak a PR-cégnek, amellyel a tárca szerződésben áll.

Réz András a hírTV-nek elmondta: „Eddigi legjobb tudományom szerint egyetlen párt, kormány vagy minisztérium sem kötött, sem Réz Andrással, sem Réz András cégével ehhez hasonló szerződést, semmilyet sem.” Az esztéta szerint ő csak alkalmazott a kérdéses cégnél, így semmi köze az ügyhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik