Belföld

Vihar – Óriási vihar csapott le Mezőhegyesre

A hatalmas széllel és jégesővel érkező vihar éppen egy fesztivál idején csapott le a városra.

Óriási vihar csapott le péntek délután Mezőhegyesre és a környező településekre; a polgármester több száz millió forintra becsüli a károkat. A vihar leszakította az elektromos vezetékeket is, így nincs áram a városban és akadozik a telefonszolgáltatás is. A legsürgősebb feladatnak a tetők lefóliázását nevezte a polgármester, mert mint mondta, újabb viharfellegek gyűlnek az égen. “Sajnos a településen nincs erre alkalmas fólia, ezért Orosházáról próbálunk szerezni” – tette hozzá.

Simonka György (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a helyszínről elmondta az MTI-nek, hogy ilyen pusztítást még nem látott. Egész utcákon szakította le a szél a tetőket, kidőltek a fák, és a patinás platánokon alig maradt levél. A vihar következtében legalább tíz ember megsérült, többüket a mentők vitték el.

A környező többszintes házak ablakait betörte a jég, sőt két órával a vihar után helyenként még mindig 15-20 centiméter jég borította az utcákat. A vihar következtében több ló is elpusztult, a ménes egy része szétszaladt.

A képviselő már felvette a kapcsolatot az illetékes minisztériummal, hogy nyilvánítsák katasztrófa sújtotta térséggé a várost. Simonka György kezdeményezni fogja azt is, hogy az uniós vis maior alapot nyissák meg a város megsegítése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik