Belföld

Feloldották a veszélyhelyzeteket

A kormány csütörtökön 18 órai hatállyal feloldotta az árvíz miatt kihirdetett veszélyhelyzeteket, illetve megszüntette a megjelölt területekre elrendelt rendkívüli készültséget.

A Magyar Közlöny friss számában olvasható intézkedések szerint a kormány feloldotta a veszélyhelyzet kihirdetéséről és az ennek során teendő intézkedésekről szóló június 2-i rendeletében Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási területére kihirdetett veszélyhelyzetet, valamint megszüntette az abban megjelölt területekre elrendelt rendkívüli készültséget.

A kormány feloldotta a Jászdózsa, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Alattyán, Jásztelek, Jászjákóhalma és Jászberény (Jász-Nagykun-Szolnok megye) települések, valamint a Bács-Kiskun megye, Csongrád megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye közigazgatási területére kihirdetett veszélyhelyzetet is, megszüntetve egyúttal a rendkívüli készültséget is.

Az árvízi védekezéssel összefüggésben felmerült és indokolt költségek felméréséről és biztosításáról a kabinet külön intézkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik