Belföld

Meghosszabbították Budaházy előzetes letartóztatását

Budaházyt terrorcselekménnyel és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják.

Két hónappal, augusztus 19-ig meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság – derül ki a Fővárosi Bíróság honlapján csütörtökön megjelent közleményből. A bíróság terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt, a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a gyanúsított előzetes letartóztatását szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt hosszabbította meg.

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Budaházy Györgyöt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – őket megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik