Belföld

Másodfokú riasztás és jégeső a déli régiókban!

Viharos szélre és zivatarokra lehet számítani.

Szerda délelőtt folyamán keleten változóan, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé várható újabb csapadék.

Délutánra Az ország északnyugati felén erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és ott többfelé várható eső, záporeső. Délen és keleten a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett szórványosan valószínű zápor, délnyugaton zivatar is. Továbbra is előfordulhatnak hevesebb zivatarok is, amelyet felhőszakadás és jégeső kísérhet. Az északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet csúcsértéke a Dunántúlon és az északi területeken általában 19 és 24 fok között, az Alföld középső és déli felén, valamint a Dunántúl déli részein 24 és 29 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét másodfokú riasztást adott ki, ezúttal a déli régiókra, de az ország többi területén is citromsárga riasztás van érvényben éjfélig. A Dunántúlon jégeső is előfordulhat, zivatarok közelében viharossá fokozódhat a szélerősség az Alföldön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik