Belföld

Késik a gárdás képviselő bizottsági kinevezése

Staudt Gábor szerint minden lehetséges adatot összegyűjtenek róla a titkosszolgálatok.

Még mindig nem nevezték ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos tagját, ám napokon belül meg kell születnie az erről szóló döntésnek – írta szerdai számában a Népszava.

A napilap közlése szerint a kinevezés elhúzódásának oka, hogy a bizottságba csak “C” típusú átvilágítással rendelkező tagok ülhetnek, ám a jobbikos jelöltnek, Staudt Gábornak ilyenje még nincs. Mint írták, Staudt vizsgálatának elhúzódására az lehet a magyarázat, hogy az átvilágítást végző titkosszolgálatoknak vele több dolga van, mivel a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja volt.

A lap megkereste az érintett képviselőt is. Mint írták, Staudt szerint nem véletlen, hogy lassan halad az átvilágítása, más politikusoké viszont nem. A szolgálatok jól kihasználják ezt az időszakot, mert „legálisan, 30 napon keresztül minden adatot összegyűjthetnek” a jobbikosokról mondta. Staudt azt is jelezte, hogy ha merült volna fel vele szemben bármilyen nemzetbiztonsági aggály, akkor a szolgálatok már keresték és kérdezgették volna, ám ilyen eddig nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik