Belföld

Az MSZP már szakított a leendő ÁSZ-alelnökkel

A szocialisták frakcióvezetője szerint a fehérvári polgármester, Warvasovszky Tihamér a Fideszhez köthető.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnökének jelölt Warvasovszky Tihamér ma már a Fideszhez köthető, Székesfehérváron polgármesterként a fideszes többséggel működött együtt és számtalan alkalommal szembe szavazott a saját frakciójával.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn jelentette be, hogy a Fidesz-frakció az ÁSZ elnökének Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt, alelnökének pedig Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármesterét jelöli. Közölte azt is, nem támogatják, hogy két ÁSZ-alelnököt válasszon azonnal az Országgyűlés.

Mesterházy Attila a TV2 szerda reggeli műsorában elfogadhatatlannak tartotta, hogy a Fidesz két politikust jelölt az ÁSZ élére. Azt mondta, Warvasovszky Tihamér már rég nem az MSZP-hez köthető. Hangsúlyozta, hogy Warvasovszky nem volt MSZP-tag, a szocialista párt csak támogatta még régebben polgármesterjelöltként. Hozzátette: mivel valószínűleg nem is Fidesz-tag, így jelenleg “független ember”. Mesterházy Attila szerint most “meghálálják” neki azt a munkát, amelyet az elmúlt időszakban végzett Székesfehérváron.

A szakítás okai

Warvasovszky Tihamér hétfőn szakmai munkája elismeréseként értelmezte, hogy a Fidesz-frakció az Állami Számvevőszék alelnökének jelölte. A székesfehérvári szocialisták szerint Warvasovszky Tihamér, a város polgármestere egyéni boldogulását helyezi előtérbe, amikor egy “jól fizető állásért” befejezi székesfehérvári pályafutását.

Warvasovszky Tihamér tavaly áprilisban nem írta alá a Bajnai Gordon korábbi kormányfő tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot, és egyedüli szocialistaként nemmel szavazott a 13. havi nyugdíj megszüntetésére. A politikus tavaly ősszel bejelentette: nem akar szerepelni az MSZP Fejér megyei listáján képviselőjelöltként, mert nem tudja támogatni a 2010-es költségvetést, amelyet később nem is szavazott meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik