Belföld

Megrongált épületek és kitelepítések a vihar miatt

A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érte, emellett Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, illetve a fővárosban is akadt dolguk a tűzoltóknak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsősorban a viharos szél okozott gondot, emiatt összesen 2400 épület rongálódott meg. Volt amelyikről “csak” cserepek hullottak le, de akadtak olyanok is, amelyeknek súlyosan károsodott a tetőszerkezete. A vihar miatt a megyében összesen 94 embert kellett éjszakára kiköltöztetni otthonából.

40-ről 33-ra csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol egyáltalán nem, vagy csak részlegesen működött az áramszolgáltatás. A szakemberek egész éjszaka dolgoztak, ahol szükség volt rá, a tűzoltók és a katasztrófavédelem emberei is segítettek nekik.

Hajdú-Bihar megyében is bőven akadt dolguk a tűzoltóknak. Itt több százra tehető azoknak az épületeknek a száma, amelyek a viharban megrongálódtak.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében hétfőn nagy mennyiségű eső esett, így itt inkább vízszivattyúzásé volt a főszerep. Épületek is megrongálódtak, de a károk nem olyan súlyosak, mint Szabolcsban illetve Hajdú-Bihar megyében.

Pest megyében illetve Budapesten is inkább vizet szivattyúzni hívták a tűzoltókat. Előbbi esetében 63-szor, míg a fővárosban 61-szer volt szükség a segítségükre vihar miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik