Belföld

Megalázták az árvízkárosultakat

Lejárt szavatosságú élelmiszerekkel akart "segíteni" egy áruházlánc. Molnár Oszkár segítséget vár a multiktól is: éves nyereségük egy százalékát kéri.

Eddig egyetlen multinacionális cég felajánlásával találkozott Molnár Oszkár, a Borsod megyei Edelény független polgármestere, aki épp ezért arra kéri az említett vállalatokat, hogy éves nyereségük egy százalékával járuljanak hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez. A polgármester az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: az ország minden részéből érkeznek adományok Edelénybe, és a tapasztalat az, hogy elsősorban azok az emberek segítenek, akik önmaguk is nehéz helyzetben vannak.

Molnár Oszkár hozzátette: mivel az árvízkárosult családok jelentős része szintén vásárlója a multinacionális társaságok láncolatainak – és éves szinten nem kevés pénzt hagynak, hagytak ott -, így ők is hozzájárulnak ezen cégek nyereségéhez. “Ezért is kérem, segítsenek azokon az embereken, akiknek szinte mindene odalett, hogy újra tudják kezdeni az életüket” – fogalmazott a polgármester.Mint mondta, üdvözölné azt is, ha a pénzintézetek az árvízkárosultak részére átutalt összegek után sem a feladótól, sem a fogadótól nem vonnának le kezelési költséget.

Kitért arra, hogy az egyik nagyáruházlánc lejárt szavatosságú, vagy épp a szavatosság lejárati dátumához közeli élelmiszert ajánlott volna fel a bajbajutott, kitelepített embereknek, de ő ezt méltánytalannak tartotta és a felajánlást visszautasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik