Belföld

Vona orosz diplomatákkal beszélt a szovjet emlékműről

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 06. 11. 09:40

A Jobbik elnöke szerint ragaszkodnak az obeliszkhez, de lehetne megoldást találni.

Kellő empátiával lehet találni olyan megoldást a Szabadság téri szovjet emlékmű ügyére, ami mindkét fél érzékenységét figyelembe veszi – írta Vona Gábor, a Jobbik elnöke honlapján azután, hogy a radikális párt képviseletében fogadáson vett részt az orosz követségen az „Oroszország napja” nemzeti ünnep alkalmából.

Vona azt állítja, hogy több fiatal diplomatával is beszélt, akik szimpatikusnak tartják a Jobbik programját, de a szovjet hősök emlékművének kérdése kényes témának bizonyult. A frakcióvezető-pártelnök szerint ugyanis az oroszok érzelmileg nagyon ragaszkodnak Szabadság téren álló obeliszkhez. Egy biztos – szögezi le Vona -, az ereklyés országzászlónak újra a régi helyén kell állnia.

A Jobbik vezetője a magyarországi kormányváltásról is érdeklődött vendéglátóinál, akik elmondták neki, hogy az új kabinet orosz-politikájával kapcsolatban még sok az aggodalom. Vona hangsúlyozza: „az orosz piacra nagy szükségünk van, ha talpra akarjuk állítani a magyar mezőgazdaságot”.

AJÁNLOTT LINK:

Az orosz kapcsolat (Vona Gábor honlapja)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.