Belföld

Megszüntette a minisztériumi létszámstopot a kormány

Több milliárdot takaríthattak meg a tárcák tavaly óta. A rendelkezésre álló összeg most felhasználható lesz.

Hatályon kívül helyezte a minisztériumi létszámstopról szóló határozatot a kormány, ezzel együtt a betöltetlen álláshelyek után eddig felhalmozott megtakarításokat felhasználhatják a tárcák – ez derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számából.

A létszámstopot még a Bajnai-kormány vezette be tavaly nyáron. Az akkor meghozott határozat úgy rendelkezett, hogy a betöltetlen álláshelyekre előirányzott pénzek 10 százalék feletti részét csak a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkárának ajánlásával, a pénzügyminiszter engedélyével használhatták fel a tárcavezetők. A kabinet akkor havi egymilliárd forint megtakarítását várta az intézkedéstől.

Az Orbán-kormány a létszámstop megszüntetése mellett most lehetővé tette a minisztériumoknak a felhalmozott pénz felhasználását a rendszeres és nem rendszeres személyi juttatásra, valamint azok járulékaira azzal a kiegészítéssel, hogy az összegről és a betöltetlen álláshelyek számáról beszámolót kell írniuk Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszternek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik