Belföld

Gaudi-Nagy az ügyvédi kamara előtt felelhet botrányaiért

Legrosszabb esetben ki is zárhatják a jobbikos országgyűlési képviselőt a testületből.

Vizsgálatot indít a Magyar Ügyvédi Kamara Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és jobbikos országgyűlési képviselő ellen sorozatos bírósági botrányai miatt – írja a hirado.hu.

Gaudi-Nagy legutóbbi tárgyalásán, amelyen az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kitervelésével vádolt Budaházy Györgyöt védte, előbb hangosan mobiltelefonálni kezdett, majd arra hivatkozva, hogy túlzott a rendőri biztosítás, engedély nélkül elhagyta a tárgyalótermet.

A kamara most azt akarja tisztázni, hogy a politikus megsértette-e az ügyvédekre vonatkozó szabályokat, ezután dönthetnének felelősségre-vonásáról.

Gaudi-Nagy nyugodtan áll a vizsgálat elé, mert mint mondja: a kamara eddig is nagyon korrekten és következetesen képviselte az ügyvédi kar szempontrendszerét.

Szűcs Péter, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szóvivője szerint viszont megengedhetetlen, hogy valaki sorozatos botrányokkal hátráltassa a bíróságok munkáját, ezért eszközzel fel kell lépniük az ilyen cselekmények ellen.

Gaudi-Nagyot eddig 300 ezer forintos bírságot szabtak ki a bírók az elmúlt egy hónapban. Azt állítja: fizetni nem fog, inkább leüli a büntetését. Addig azonban, amíg országgyűlési képviselő, mentelmi jog védi, ezért egyelőre csak az ügyvédi kamara járhat el ellene. Legszigorúbb büntetésként ki is zárhatják a testületből.

AJÁNLOTT LINK:

Vizsgálat Indult Gaudi-Nagy Tamás ellen (Híradó Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik