Belföld

Orbán és a dezertőrök

A miniszterelnök szerint a hadiipar újjáépítése gazdasági érdeke Magyarországnak.

Elégedetlenségének adott hangot a honvédség hadrafoghatóságának színvonalával összefüggésben a miniszterelnök az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán a Parlament kupolacsarnokában. Orbán Viktor szerint az eltelt nyolc év olyan veszedelmes társadalmi folyamatokat gerjesztett, amelyeket ha nem fékeznek meg időben, oda vezetnek, hogy azoknak kellene szégyenkezniük, akik betartják a jogszabályokat.

Orbán Viktor leszögezte, hogy a törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat; semmilyen magánkezdeményezésre, félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, ha van erős és hatékony honvédsége, rendőrsége az országnak. “Amennyiben önök mégis ilyen szervezetekben vállalnának szerepet, azt egész egyszerűen dezertőr magatartásnak kellene nyilvánítanom” – jegyezte meg.

Szólt arról, hogy a hadiipar újjáépítése gazdasági érdeke is Magyarországnak. Külön hangsúlyozta a feddhetetlenség, a példamutatás fontosságát, hiszen – mint mondta – annyira jogkövető a társadalom, amennyire a vezetők maguk is törvénytisztelők.

Orbán Viktor azt ígérte a jelenlévőknek, hogy biztosítják a megfelelő törvényi hátteret, az erkölcsi és anyagi feltételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik