Belföld

Felkészültek a Tisza rendkívüli áradására

Administrator
Administrator

2010. 06. 08. 18:54

Az ország 11 megyéjében, 3.088 kilométeren tart az árvízi védekezés.

Bár a Sajó és a Hernád lassú apadásnak indult, a védekezésnek még nincs vége; a szakemberek felkészültek a Tisza rendkívüli áradására; a kormány minden segítséget megad az árvízi veszély elhárításához. Bakondi György árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságában elmondta: már felkészültek a Tisza rendkívüli áradására, így Szolnok térségében felhalmozták a homokzsákokat, műszaki eszközöket, az emberek pedig készültségben állnak, és remélik, hogy a 2000-es rekordszintet nem éri el a vízszint.

A miniszteri biztos közlése szerint kedd reggelig 113 településről 5.046 embert kellett kitelepíteni. A legtöbben, 4.052-en Borsodban kényszerültek elhagyni otthonukat. Fel kell készülni további kitelepítésekre is.

Az ország 11 megyéjében, 3.088 kilométeren tart az árvízi védekezés, jelenleg a legkritikusabb helyzet a Sajó és a Hernád torkolatánál van. Huszonhat településen 93 épület dőlt össze, ebből 27 lakóház Felsőzsolcán.

A miniszteri biztos közölte: az ár levonulta után azonnal megkezdik a károk felmérését, majd azt követően – a mostani és az elmúlt évek tapasztalatai alapján – áttekintik a katasztrófavédelmi törvényt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.