Belföld

A Jobbik temeti az önkormányzatiságot

Administrator
Administrator

2010. 06. 08. 19:10

A radikális párt szerint az önkormányzati törvény megszüntetheti a helyi civil kontrollt.

A kedden elfogadott önkormányzati törvény elveszi az emberek képviselethez való jogát; ezzel a jogszabállyal megszűnhet a helyi civil kontroll lehetősége az önkormányzatokban – mondta a helyi önkormányzati választásról szóló törvény elfogadása után Hegedűs Lorántné. A Jobbik képviselőjének szavai szerint a kis civil szervezetek “gyakorlatilag esélytelenek lesznek” arra, hogy bejussanak a helyi önkormányzatokba. Hozzátette, hogy az összefogásukat is bünteti a törvény, mert két szervezet esetén tíz, míg háromnál 15 százalékot kell szerezni a sikeres szerepléshez.

Arra a felvetésre, hogy miért mutatták fel képviselőik “Az önkormányzatiság élt húsz évet” feliratú transzparenst, azt felelte, hogy véleményük szerint a rendszerváltozás előtt is léteztek tanácsok, ahol folyt valamilyen munka az egypártrendszer keretein belül. “Azt nem lehetett önkormányzatiságnak nevezni és gyakorlatilag most ugyanez fog megtörténni. A kormányzó párt sok kis tanácsrendszert valósít meg az önkormányzatok helyett és kézileg vezérelten mindent átnyomnak az önkormányzatok képviselő testületeiben”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.