Belföld

Ma csomagolják be az Orbán-kormány akciótervét

Kitelt az ünnepnapok ideje, mától számokkal alátámasztott mondanivalót vár a világ a Fidesztől.

Ma dönt a kabinet arról, miként tartható a 3,8 százalékos államháztartási hiány. A gazdasági akciótervet holnap ismerteti a parlamentben Orbán Viktor. A nemzetgazdasági miniszter kitart amellett, hogy semmilyen új megszorító programra nincs lehetőség.

Több gazdasági és politikai elemző arra figyelmeztet,hogy a kabinetnek sürgősen csillapítania kell a károkat, amelyeket a Fidesz-vezetők nyilatkozatai okoztak. Az államcsőd emlegetése miatt a devizahitelt felvevő családoknak a törlesztőrészletek 3-5 ezer forinttal is emelkedhetnek.

Nyugaton egy olyan hiba, amilyet a magyar politikusok elkövettek, súlyos következményekkel járna az illető politikusokra nézve – mondta a Blikknek Vasali Zoltán, a Progresszív Intézet vezető elemzője. Szerinte nálunk senki sem üti meg a bokáját, a rossz mondatok miatt.

Annak a korszaknak viszont biztosan vége, amikor a Fidesznek elég „csontvázakra” hivatkoznia – mondta Tölgyessy Péter a közrádióban. Szerinte ez a kommunikáció veszélyes az országra. Ha Orbán Viktor nem akarja, hogy a választók reménye immáron ki tudja hányadszor csalódásba forduljon, felelős kormányzásba kell kezdenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik