Belföld

A templom Isten háza, nem a politikáé

Elhatárolódik a Jobbiktól a záhonyi református egyházközség.

A záhonyi református egyházközség mindennemű politikai irányzattól, így a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is elhatárolódik – közölte a reformatus.hu-n az egyházközség. A közleményt annak kapcsán adták ki, hogy az 1920. június 4-én megkötött trianoni békeszerződésre emlékező Nemzeti Összetartozás Napján a helyi Jobbik szimpatizánsai a záhonyi református templomba vonultak a lelkipásztor és a presbitérium előzetes megkeresése és engedélye nélkül.

Információik szerint itt többek között Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya tartott beszédet. Így “tévesen azt a látszatot keltették, mintha a református egyházközség szellemi közösséget vállalna a Jobbik Magyarországért Mozgalommal” – fogalmaztak.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy “tudtunk és engedélyünk nélkül használták a templomot e politikai színezettől nem mentes rendezvényre”. Mint írták, “a templom Isten háza, ahol Isten igéjét hirdetik. Ezért nincsen lehetőség arra, hogy a templom bármilyen politikai párt által szervezett ünnepség színtere legyen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik