Belföld

Már apad a Cuhai-Bakony-ér

Administrator
Administrator

2010. 06. 06. 12:23

Bőnynél már apad a Cuhai-bakony-ér, Mezőörsről már visszahúzódott a patak a mederbe, távoztak is a vízügyi szakemberek.

Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap déli tájékoztatója alapján.

Szombat este hat órától már csökken Bőnynél a vízszint, de a szakemberek folytatják a víz irányított leeresztését, hogy ezzel is tehermentesítsék a gátakat. A feljebb fekvő Bakonybánknál lassan apad a víz, ennek folytatódása várható.

A Duna áradása Nagybajcsnál vasárnap reggelre lelassult, Komárom-Esztergom térségében még fokozatosan árad a folyó, a Vág és a Garam hatása továbbra is jelentősen befolyásolja a vízszinteket. Tizenkét órával a másodfok elrendelése után harmadfokúra emelék a készültséget a Mosoni-Dunán Kunsziget és Abda, Ikrény és Rábapatona térségében, valamint a Győr-Koroncó szakasz teljes hosszán – írták.

A közlés szerint az igazgatóság munkatársai Komárom és Almásfüzítő között homokzsákokból ideiglenes védvonalat építetenk ki a vasúti közlekedés biztosítása érdekében. Komáromban a teherpályaudvarnál az árvízkapukat lezárták. Szőny vasútállomásánál az éjjel kétsoros homokzsákfalat építettek a védelem érdekében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.