Belföld

Árvíz – További adományok a károsultak javára

A hét végén is folytatódtak a különböző adománygyűjtések és -felajánlások az árvízkárosultak javára.

A Duna Televízió közleménye szerint szombat estig 20 millió forintot ajánlottak fel nézői a bajba jutottak számára. A televízió péntektől négy napon át – hétfő estig – minden műsora alatt gyűjt az árvízkárosultak megsegítésére, külön vonalon és számlaszámokon fogadja a felajánlásokat. Az eddig érkezett adományok 500-tól egészen 500 ezer forintig terjedtek.

A menedzsment döntése alapján 7 millió forintnyi adományt nyújt a Siemens vállalatcsoport az árvízkárosultaknak. Az egyösszegű vállalati támogatás kiegészítésére a munkatársai között is gyűjtés indult. A dolgozók által felajánlott, június 18-ig összegyűlő összeget megháromszorozva juttatják majd el a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

Egy sárvári székhelyű vállalat több mint kétmillió forint értékben, 750 kilogramm pulykafelvágottal segíti az ország árvízkárosultjait és a gátakon dolgozókat. Az Edelénybe – majd onnan további észak-magyarországi településekre – kézbesített adományt az árvízvédelmében dolgozó katasztrófavédelmi szakemberek, tűzoltók, polgárőrök, katonák és önkéntesek, valamint kitelepített családok kapják. A mennyiség körülbelül 28 ezer ember egyszeri élelmezésére elegendő.

Az adományt a Sága Foods Zrt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatta el a rászorulóknak.

A 1752-es segélyvonalat húsz nap alatt már 525 ezren hívták – közölte vasárnap a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány. A 250 forint összegű emeltdíjas hívásokkal összegyűlő adományokat a segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet az utóbbi napokban már elkezdte továbbítani az ár- és belvízkárosultakhoz. A 1752-es telefonszám hívásával összegyűlt több mint 120 millió forint gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé: a segélyvonal a hívások fedezetével lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt, megelőlegezve a károsultaknak a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emeltdíjas hívások összegét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik