Belföld

Horváth Csaba: Kósa Lajos “hadat üzent” Magyarországnak

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke kijelentéseivel "hadat üzent" Magyarországnak, és veszélybe sodorta a devizahiteleseket - mondta Horváth Csaba sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba szerint Kósa Lajos kijelentésével veszélybe sodorta több százezer magyar család jövőjét, megélhetését, otthonát, autóját. A Fidesz kormány politikusai, Varga Mihály és Szijjártó Péter erre még “ráerősítettek”, tovább rombolva a magyar forintot – tette hozzá.

A szocialista politikus szerint Budapest költségvetése 11,7 milliárd forintot “bukott” egyetlen nap leforgása alatt. Ez azt jelenti, hogy minden fővárosi, a csecsemőktől a legidősebbekig, fejenként 6.900 forintot veszített közvetetten.

Burány Sándor a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “sajnos nemcsak a Duna vízszintje, hanem a hazugság szintje is nő az országban”.

Az elnök szerint ha a Fidesz ezen az úton tovább megy, akkor ez bedöntheti a forint árfolyamát, és nemcsak a devizahiteleseknek lesz rossz, hanem az infláció felpörgetésével az egész gazdaságnak, vagyis mindenkinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik