Belföld

Szijjártó nem hisz a szavak gazdasági erejében

A miniszterelnök szóvivője szerint badarság, hogy egyes nyilatkozatokra tőzsdeindexek mozdulnak meg radikálisan.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva mondta a Magyar Televízió Az Este című műsorában, hogy Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke egy gazdasági konferencián kijelentette: jelenleg az államcsőd elkerülése a cél Magyarországon.

„Tőlünk hónapok óta azt kérdezik, hogy milyen gazdaságpolitikai lépéseket fogunk tenni, mi pedig hónapok óta elmondjuk, hogy a következő gazdaságpolitikai lépések attól függenek, hogy milyen állapotban van valójában a magyar gazdaság” – mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy az előző kormány által törvénybe foglalt és kommunikált költségvetési számok nem a valós gazdasági helyzetet mutatják. Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön hasonlóan nyilatkozott erről.

Szijjártó leszögezte: a költségvetési hiány biztosan magasabb lesz a Bajnai-kabinet által jelzett értéknél, vita már csak arról folyik, hogy mennyivel. A szóvivő szerint ez a szám legalább egy százalék lesz. Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli látogatása kapcsán elmondta: az uniós tárgyalópartnerek is kérték az új magyar kormányt, hogy – elődjével ellentétben – ne hamis gazdasági adatokat küldjön az Európai Uniónak és Magyarország ne lépjen a görögök által egyszer már bejárt ösvényre.

AJÁNLOTT LINK:

Az Este, 2010.06.03. (MTV Videótár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik