Belföld

Obama levélben gratulált Bajnainak a válságkezeléshez

Az elnök külön köszönetét fejezte ki a guantanamói fogoly befogadása miatt.

Barack Obama levélben gratulált Bajnai Gordon leköszönt miniszterelnöknek a sikeres válságkezeléshez, az amerikai elnök szerint a volt magyar kormányfő intézkedései példaként szolgálhatnak a hasonló fenyegetésekkel szembe néző országoknak – tájékoztattot Bajnai Gordon titkársága. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke levelében nagyra értékelte Magyarország elkötelezettségét a transzatlanti szövetségi rendszer iránt. Barack Obama megköszönte, hogy a magyar kormány támogatatta az Obama-adminisztráció főbb törekvéseit, és külön köszönetét fejezte ki a guantanamói fogoly befogadása miatt.

Barack Obama gratulált Bajnai Gordonnak a Magyarországot sújtó gazdasági válság sikeres kezeléséhez. Az ön gyors és fegyelmezett intézkedései példaként szolgálhatnak azon országoknak, akik hasonló fenyegetésekkel néznek szembe – fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama szerint a transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettség és Bajnai Gordon európai államvezetői szerepe olyan örökség, amely Magyarországot az Egyesült Államok különleges barátjává tette.

Barack Obama jókívánságait fejezte ki Bajnai Gordonnak és családjának, és megköszönte a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztéséhez nyújtott támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik