Belföld

Wieszt János szembement volt frakciójával

Fővárosi Közgyűlés ülésén volt olyan előterjesztés, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták a hiányzó szavazat miatt nem tudtak napirendre venni.

Wieszt János, volt szocialista, most független képviselő a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén az egyes előterjesztések napirendre vételénél többször nem a volt frakciójával együtt szavazott. Így volt olyan előterjesztés, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták a hiányzó szavazat miatt nem tudtak napirendre venni, mert már nem volt meg a szükséges 34 szavazatuk a (Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármesterrel együtt) 67 fős testületben.

Wieszt János korrupcióval megvádolt volt szocialista képviselő most első alkalommal ült a függetlenek soraiba, Bőhm András (volt SZDSZ), Lakos Imre (volt SZDSZ) és Vaskor László (volt MDF) ugyancsak független képviselők közé.

Wieszt János az ülés elején azt mondta, politikai támadást indítottak ellene, és az elhíresült videó (melyen egy borítékot vesz át) nem bizonyít semmit. A fővárosi és XI. kerületi képviselő hétfőn közleményt adott ki, ebben egyebek mellett azt írta: “saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben. A rólam készült felvétel hazug, manipulatív, és szerkesztett, egyetlen célja a lejáratásom”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik